2014. december 21., vasárnap

PAULOWNIA TOMENTOSA - CSÁSZÁRFA 5db mag - 1FT NMÁ - Jelenlegi ára: 1 Ft

KÍNAI CSÁSZÁRFA - PAULOWNIA TOMENTOSA
A császárfa a tátogatófélék családjának tagja (Scrophulariaceae), 10-12 méter magasra növő, csodálatos, terebélyes koronát nevelő növény. Lombozatát finomam szőrözött, óriási, szív alakú, ép szélű, élénkzöld levelek alkotják, amelyek hosszúsága 12-30 cm, azonban a hosszúhajtásokon nem ritkán 50 cm hosszúra is fejlődnek, szélességük 15-25 cm
Impozáns lombozata mellett a növény legfőbb ékessége liláskék virágdísze. Az aranylóan barna, nagyméretű, gömbölyded és molyhosan szőrös virágrügyek már ősszel ékesítik a fát. Halvány ibolyakék-liláskék, belül sárgán csíkozott, gyűszűszerű virágai pedig nagy, 20-30 cm magas, felálló bugákban még a lombfakadás előtt, április-májusban nyílnak. Őszre megfásodó, majd felnyíló toktermései 3-4 cm hosszúak, tojásdadok, csúcsuk kihegyesedő. Tél végén tömegesen repülnek ki belőlük az apró, szárnyas magvak.
A fa kifejezetten meleg- és napfényigényes, védett fekvésben, esetleg nagyobb belső udvarokban vagy délies kitettségű területeken, nem túl száraz, tápdús és jó vízáteresztő, laza talajon érzi jól magát.  
Csíráztatása:  A magokat humuszos , tőzeges nedves föld tetejére vessük. A keléshez biztosítani kell a min. +20 °C fok hőmérsékletet, a lehető legnagyobb páratartalmat és fényt. Érdemes üveggel takarni. A magok nem száradhatnak ki!
1 adag 5 db magot tartalmaz!
Több vásárolt tétel esetén is változatlan marad a postaköltség.
A termékek összevárhatóak, de kérlek ezt jelezd felém.
Licitet nem törlök, kérlek ennek tudatában licitálj!
Kérem a Tisztelt vásárlót, hogy 3 napon belül vegye fel velem a kapcsolatot email-en. Köszönöm!
Rózsaszín csekkes befizetést bankszámlára nem fogadok el.
Nézz szét további termékeim között is! (Sok 1 ft-ról indul)
Köszönöm, hogy benéztél hozzám: )



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2014-12-31 16:00
. PAULOWNIA TOMENTOSA - CSÁSZÁRFA 5db mag - 1FT NMÁ - Jelenlegi ára: 1 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése